"POTPUNA NOĆNA MORA" Britanski analitičar - Zapadni tenkovi neće pomoći Ukrajincima

Novosti online

10. 10. 2023. u 17:30

SLANjE zapadnih tenkova u Ukrajinu neće pomoći ukrajinskim oružanim snagama da savladaju rusku liniju odbrane, kaže britanski politički analitičar Ričard Medherst.

ПОТПУНА НОЋНА МОРА Британски аналитичар - Западни тенкови неће помоћи Украјинцима

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Buldožerima kopaju rovove toliko široke da čak i kada bi tenk nekim čudom završio tamo, jednostavno bi upao u njega i ne bi mogao da izađe. Zatim su minska polja, Rusi se kriju po šumama sa tenkovima i artiljerijom. Mogu da vas pogode iz aviona ili projektila - to je potpuna noćna mora - kazao je on.

To znači da se mladi Ukrajinci šalju u smrt samo da bi zapadne kompanije koje proizvode oružje mogle da zarade, rekao je on u intervjuu za Jutjub kanal Denija Hejfonga.

Medherst je uveren da je samo NATO zainteresovan za nastavak sukoba. Rusija je fokusirana na zaštitu stanovnika Donbasa, siguran je on.

Istakao je i da primanje Švedske i Finske u NATO neće uplašiti Rusiju.

(alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost