DISKRIMINACIJA NA REKORDNOM NIVOU: U SAD započinje rad na zabrani pojedinih oblika antisemitizma

Tanjug

28. 09. 2023. u 17:28

ADMINISTRACIJA američkog predesdnika Džozefa Bajdena danas će uz podršku osam federalnih agencija započeti rad na zabranama određenih oblika antisemitizma, u okviru nastojanja za suzbijanje ''diskriminacije zasnovane na zajedničkom poreklu''.

ДИСКРИМИНАЦИЈА НА РЕКОРДНОМ НИВОУ: У САД започиње рад на забрани појединих облика антисемитизма

FOTO: Tanjug/AP

Bajden je ranije ovog meseca rekao da smatra da je antisemitizam u SAD ''porastao na rekordne nivoe'', i da predstavlja izazov za celu zemlju, prenosi Rojters.

Iz Bele kuće je saopšteno da je kao deo Bajdenove nacionalne strategije za suzbjianje antisemitizma, osam saveznih agencija po prvi put razjasnilo da VI član Zakona o građanskim pravima iz 1964. zabranjuje određene oblike antisemitske, islamofobične i srodne oblike diskriminacije u programima koji se finansiraju iz federalnih fondova.

Isti član predviđa da ''niko u SAD ne može biti isključen, na osnovu rase, boje kože ili nacionalnog porekla, iz bilo kojeg programa koji prima federalna sredstva''.

Agencije koje su uključene u ovu strategiju su federalna tela za poljoprivredu, zdravstvo i socijalne usluge, bezbednost, stanovanje i urbani razvoj, unutrašnje poslove, rad, trezor i transport.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA - Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)