IZDATO HITNO UPOZORENJE ZA NEPOGODE U GRČKOJ: Turisti oprez - Stiže još jedna oluja, najavljen vanredni sastanak (VIDEO)

Novosti onlajn

22. 09. 2023. u 19:46

U MINISTARSTVU za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Grčke, pod ministrom Vasilisom Kikiliom, danas će biti održan vanredni međuresorni sastanak povodom lošeg vremena koje se očekuje u ovoj zemlji. U fokusu sastanka biće vanredne vremenske pojave koje će pogoditi veliki deo zemlje među njima i Tesaliju koja je ionako pogođena olujom "Danijel".

ИЗДАТО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА НЕПОГОДЕ У ГРЧКОЈ: Туристи опрез - Стиже још једна олуја, најављен ванредни састанак (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Uoči sastanka, za koji se očekuje da počne u ponedeljak i da se produži do srede, izdato je upozorenje o lošim vremenskim uslovima.

Sastanku će prisustvovati državni ministar Akis Skercos i zamenici ministara premijera Thanasis Kontogeorgis i Iiannis Bratakos, kao i predstavnici ministarstva unutrašnjih poslova, infrastrukture i saobraćaja, klimatske krize i civilne zaštite, životne sredine i energetike, ruralnog razvoja, zdravlja, turizma, socijalne kohezije i porodice. Pored toga, učestvovaće predstavnici ELAS-a, Vatrogasne brigade, GEETHA, regiona zemlje, KEDE, DEDDIE, EMI, meteorolozi, kao i predstavnici koncesionara upravljanja nacionalnom putnom mrežom.

Loše vreme od ponedeljka uglavnom na zapadu Tesalije.

Nacionalna meteorološka služba je ranije izdala hitan bilten o pogoršanju vremena. Loše vreme počeće od ponedeljka uglavnom u zapadnim delovima Tesalije, zapadne Makedonije i eventualno na Jonskom moru, dok će se u utorak i sredu pojava proširiti gotovo širom zemlje.

Bilten je objavio i direktor EMI Todoris Kolidas, koji je rekao da postoje velike razlike između modela.

(Blic)

BONUS VIDEO:

SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“: Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)