PREDSEDNIČKI KANDIDAT RADIKALNE DESNICE NAZVAO PAPU IMBECILOM: Sveštenici iz siromašnih krajeva održali misu za odbranu pontifa

Tanjug

06. 09. 2023. u 00:07

SVEŠTENICI iz siromašnih okruga u Buenos Ajresu su danas održali misu za odbranu pape Franje nakon što ga je kandidat radikalne desnice na predstojećim predsedničkim izborima u Argentini Havijer Milei nazvao "imbecilom" i "predstavnikom zla".

ПРЕДСЕДНИЧКИ КАНДИДАТ РАДИКАЛНЕ ДЕСНИЦЕ НАЗВАО ПАПУ ИМБЕЦИЛОМ: Свештеници из сиромашних крајева одржали мису за одбрану понтифа

Foto Tanjug/AP

Milei, ekonomista autsajder, vodi u anketama uoči predsedničkih izbora zakazanih za 22. oktobar, preneo je Rojters.

Bivši medijski komentator izneo je seriju napada na papu Franju, nazivajući ga "imbecilom koji brani socijalnu pravdu", "k...im sinom koji propoveda komunizam" i "predstavnikom zla na Zemlji".

-On je papu Franju uvredio kao imbecila i rekao gore stvari, rekao je sveštenik iz Buenos Ajresa Lorenco Toto de Vedia i dodao da su zbog toga danas održali misu.

Papa Franja (87) je živeo skromno dok je bio nadbiskup Buenos Ajresa, putovao je javnim prevozom i pomagao je siromašnim naseljima u gradu, navodi Rojters.

Njegovo ponašanje donelo mu je nadimak "papa sirotinjskih četvrti".

-Sramotno je da kandidat govori ove stvari. Kazati da je socijalna pravda sranje, izvinite na jeziku, kada pravda počinje od jevanđelja, rekao je sveštenik Hose Marija Pepe di Paola tokom mise.

Papa Franja, koji se nije vratio u svoju domovinu otkako je postao poglavar Rimokatoličke crkve pre 10 godina delom zbog političkih tenzija u zemlji, rekao je da bi mogao da otputuje tamo 2024. godine.

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)