BORBENOM avionu F-35, "temelju" američke nadmoći u vazduhu, pronađena je nova Ahilova peta. Obična nebeska munja je u stanju da ga obori i zato je iz Komande vazduhoplovstva američke armije u jedinice stiglo novo ograničenje borbene upotrebe ove letelice: Nemogućnost letenja u krugu 25 milja potencijalne pojave groma.

Rašo

30.07.2023. 13:12

Када је новац и зарада "врховно божанство" неком народу онда се то у животу испољава и на овакав начин! Побеђује и у прве редове иступа онај који уме да се наметне а не ко стварно вреди. Они сада имају авион који је проглашен за добар, чак и најбољи, а у стварности је веома далеко од тога!

Bonaparta

30.07.2023. 15:11

Mislite da se Turska slučajno opredelila da kupi Su 57 umesto F35. Ti avioni je nešto najgore što je Lokid Martin napravio. Ameri ne smeju sa tim avionima i S. KOREJI da se približe, a kamo li da slučajno je napadnu kao i Iranu. F22 Raptor leti samo kao izložbeni model, jer i dalje ima problem sa protokom goriva i dotokom kiseonika pilotima. Svi tipov od F22, 35,35B,35C dobri su samo za cirkuske predstave.

Ivan Zgrozeni

30.07.2023. 21:31

Fiziku sam ucio samo od 5. do 8. razreda osnovne skole posto sam isao na "drustveni smer" u daljem skolovanju. I pored toga odmah mi je jasno u cemo u problem. Avion je pravljen od "kompozitinih" materijala koji ne provode elektricitet ili ga slabo provode ako su pokriveni vodom zbog kise. Avioni starije generacije su pravljeni od aluminijuma i legura koje su odlicni provodnici elektriciteta. Kakve to ima veze sa fizikom iz osnovne skole? Postoji nesto sto se zove Faradejev kavez. To je skoljka metalnog automobila ili aluminijumskog aviona. Kod njih elektricitet ne utice na unutrasnjost aviona jer se prostire samo po spoljnoj povrsini. Mislim da bi Lokid Martin trebao da mi ponudi mesto savetnika.