NESTAO DEČAK (2): Emil se igrao se u vrtu - velika potraga u Francuskoj (FOTO/VIDEO)

Novosti online

10. 07. 2023. u 23:48

FRANCUSKA policija sprovodi opsežnu vazdušnu i kopnenu potragu za nestalim dvogodišnjim dečakom koji je tokom vikenda nestao iz jednog sela na jugu zemlje.

НЕСТАО ДЕЧАК (2): Емил се играо се у врту - велика потрага у Француској (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Handout / AFP / Profimedia

Mališan Emil igrao se u vrtu kuće svojih bake i dede u selu nedaleko od L Vernet (Le Vernet) kada je nestao u subotu poslijepodne, piše Gardian.

- Porodica se spremala da napustiti kuću kako bi otišla na izlet. Iskoristio je taj trenutak (nepažnje) da pobegne. Njegovi baka i deda shvatili su da ga više nema kada su ga mislili da ga smeste u auto, ispričao je Fransoa Balik(François Balique), gradonačelnik L Verneta, za francusku televiziju.

NIJE PRONAĐEN JOŠ NIKAKAV TRAG

Balik tvrdi kako dečak dobro hoda za svoje godište i kako nema naznaka da je bio otet.

- To je malo selo s 20-ak kuća... sve vidimo. Mogao je preći određenu udaljenost i izgubiti se ili sakriti", dodao je.

Policiji i vatrogascima pridružili su se članovi obitelji i seljani nakon što su ih deda i baka obavestili o Emilovom nestanku oko 17:15 po lokalnom vremenu.

Timovi za potragu i spašavanje pomoću helikoptera, bespilotnih letelica opremljenih termičkim kamerama i pasa tragača od tada su pročešljali područje, ali nije pronađen nikakav trag na području većem od 1200 hektara. Meštani su rekli da je dečak iz departmana Bouches-du-Rhône u okolini Marselja provodio letnje praznike s bakom i dedom.

Javni tužitelj Remy Avon je kazao kako su dve osobe videle dečaka kako napušta kuću bake i deda te da mu se od tada gubi svaki trag.

- Pripremali smo se za večeru kad nam je rečeno da je dete nestalo. Svi smo otišli videti što možemo učiniti da pomognemo što je pre moguće. Tražili smo po mestima gde bi mogao biti, stvarno smo ga svuda tražili - ispričala je Marie-Laure, koja vodi bar-bistro u Le Vernetu, za novine La Provence.

(Index.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)