"MORAMO ČUTI ORBANOV POZIV" Bivši bugarski ministar poručuje - Ni cent više za Ukrajinu

Novosti onlajn

05. 07. 2023. u 16:35

LIDER partije ABP (Alternativa bugarskog preporoda) i bivši ministar unutrašnjih poslova Bugarske V pozvao je Evropsku uniju da sasluša kritička mišljenja o finansijskoj pomoći Ukrajini.

МОРАМО ЧУТИ ОРБАНОВ ПОЗИВ Бивши бугарски министар поручује - Ни цент више за Украјину

Foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, ŠOS (Šangajska organizacija saradnje) i BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika) postaju ozbiljni međunarodni faktori na koje Evropa mora da računa i sa njima sarađuje.

- BRIKS i ŠOS – to je pola sveta. BRIKS u smislu broja stanovnika, ekonomske moći je nešto mnogo ozbiljnije od našeg velikog vlasnika demokratije, EU - izjavio je on za TV „Eurokom“.

Bivši ministar je dodao da ako Evropa to ne uvidi i ne otpočne sa njima aktivan, efikasan dijalog, služeći interesima koji su Evropi strani, ništa dobro se neće desiti.

- Vidimo da Evropa nastavlja da učestvuje u ratu u Ukrajini, ali zaboravljamo da čujemo apel premijera (Mađarske Viktora) Orbana da dok ne dobijemo izveštaj o 70 milijardi evra, koje smo dodelili kao pomoć Ukrajini, ne treba da damo više ni centa - poručio je Petkov.

Prethodno je predsednik Bugarske Rumen Radev pozvao novu vladu da se stara o bugarskoj vojsci a ne o pružanju vojne pomoći Ukrajini.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

OVAKO IZGLEDA PRIPREMA ZA VANREDNE SITUACIJE U SVEMIRU: Ruski astronaut Konstantin Borisov na obuci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave