Francuski predsednik Makron je izašao s idejom da treba finansijski sankcionisani porodice dece koja učestvuju u neredima. Na ovu ideju došao je posle višednevnih nereda u kojima je pretrpljena ogromna šteta, a u kojima učestvuju uglavnom mladi.

zora

05.07.2023. 13:37

Predpostavila sam da ce se nesto slicno desiti. Imaju 4-5 dece, primaju oko 1500 eura za podiszanje te dece a u toku noci neznaju gde im se nalazi sin od petnajest godina? Neznaju da je na ulici i da rusi drzavu koja ga hrani? Podrzavam Emanuela Makrona u svim odlukama i povratku unutrasnoj politici svoje drzave. Vazniji mu je opstanak i povratak na ono sto je drzava nekada bila.

Neo

05.07.2023. 14:13

@zora - Odrična rečca NE se piše odvojeno od glagola u ličnom obliku. Odrična rečca NE se piše sastavljeno samo u sledećim glagolima u ličnom obliku: NEĆU, NEMAM, NEMOJ i NISAM. Tako da nije da neznaju, nego, ne znaju!

Velja

05.07.2023. 14:02

E pa naravno. Ako dete demonstrira, onda roditelj popije kaznu. Ako dete hoće da menja pol, onda roditelj ne sme ni da pisne... dobra vam ta demokratija bre. Prvo ste roditeljima oduzeli sve mere kontrole i vaspitivanja, pošto mislite da ste vi mnogo pametni pa ćete to bolje da radite, a sad ajd kažnjavaj pošto ste shvatili da ipak niste u stanju. Pa kaznite sami sebe bre.

Napaceni

05.07.2023. 14:12

Da, kakav los predlog!!! Drzava ih odgaja jer zabranjuje pravo i normalno vaspitanje (citaj i batine, ako su preko potrebne!), a roditelji placaju troskove skolovanja, prehrane, lecenja itd. Prodju godine i rezultat takvog odgoja je vidljiv na delu. Opet su roditelji ti koje se krive za los odgoj! I za sve one koji bi da kritikuju za batine, niko od Vas i drzave ne moze da voli moje dete vise od mene. Covek se formira do 11-te godine sa svim moralnim principima, a posle ga drustvo uzima pod svoje. Ako ima lose temelje, nema pravog puta, a roditelji su raznim zakonima i ogranicenjima sputani i vezanih ruku u odgoju...

Perce

05.07.2023. 16:11

@Napaceni - Greska. Dete se ne formira od 11-e godine vec od rodjenja. A kako ce dete biti formirano zavisi iskljucivo od roditelja. Zalosno je sto mnogi roditelji drzavu uzimaju za izgovor zbog loseg ili nimalo dobrog vaspitanja svoje dece. Imam ih dvoje, mladi su, radni, lepo vaspitani, cenjeni i postovani gradjani Srbije a niko ih drugi nije ni vaspitavao sem roditelja. Zato roditelji pocnite da obavljate svoju svetu duznost onako kako treba i ne bojte se za svoju decu.

Napaceni

05.07.2023. 19:18

@Perce - Na formiranje i usadjivanje moralnih principa, osnovnog vaspitanja sam mislio i DO 11- te godine je dete pod direktnim uticajem roditelja, te mogu roditelji puno toga da usade. Posle taj uticaj opada sa skolom, drugarima itd... Nema izgovora za vaspitanje, ali se stvarno drzava mesa i to za 200% vise nego pre 20 godina! Degradacija institucije roditelja, vaspitaca ide toliko daleko da nema uticaja na dete, a sve pod plastom drcijih prava. Zato imamo ovo danas...

Šator

05.07.2023. 17:51

Ништа осим одузимања држављанства и враћања у земљу поријекла не ради посао.