GORI NA SVE STRANE: Noć stravičnih nereda u Francuskoj (FOTO)

ZA NAMA je noć stravičnih nereda u Francuskoj. Razjarene grupe mladih iz predgrađa palile su i uništavale sve pred sobom, posle ubistva sedamnaestogodišnjeg Naela koga je za volanom u utorak pucnjem ubio policijac tokom kontrole, kada je dao gas i pokušao da pobegne.

ГОРИ НА СВЕ СТРАНЕ: Ноћ стравичних нереда у Француској (ФОТО)

Foto: Printskrin BFMTV

Na meti su noćas bile institucije države, zgrade opština, škole, policijske stanice, ali i tržni centri, prodavnice, autobusi, tramvaji, u Parizu i okolini, kao i u drugim gradovima Francuske.

Neredi su, drugu noć za redom, počeli oko ponoći. Prethodno su vlasti, počev od predsednika, osudile ubistvo i pozvale na smirivanje situacije, ali uzalud.

Širom zemlje, zapaljene su stotine automobila. Vatra je gorela na sve strane. Epicentar pobune bio je u Nanteru, gde se i dogodilo ubistvo. Napadači su na policiju ispaljivali vatromet i bacali projektile.

U mestu Neji na Marni svi automobili ispred policijske stanice zapaljeni, a vatra je zahvatila i fasadu. U Seržiju je zapaljen ulaz u komesarijat, a policijska stanica je napadnuta i u Medonu.

Foto: Printskrin BFMTV

 

U Frenu na južnoj pariskoj periferiji demonstranti su pokušali da upadnu u zatvor. U obližnjem Antoniju građane su usred noći probudile sirene za opasnost. U Bezonu je zapaljena osnovna škola, u Klamaru je izgoreo tramvaj.  Autobusi u pariskim predgrađima u četvrtak ujutro iz predostrožnosti nisu saobraćali.

Foto: Printskrin BFMTV

 

U Vilurbenu je požar zahvatio deo stambene zgrade na koju je ispaljen vatromet. Povređeno je četvoro, među kojima i majka sa svoje dece. Gorela je i opština u Monsu, dok su napadači puškama uništavali ulične kamere.

Neredi i paljevine su se prošiliri i na Nicu, Lion,  Lil, Rube, Evre, Tuluz, Ren... Uhapšeno je 150 osoba.

Foto: Printskrin BFMTV

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (6)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije