UPLAKANU DECU TUKLI I DROGIRALI DA IH SMIRE: U velikoj međunarodnoj policijskoj akciji presečen lanac krijumčarenja imigranata

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

28. 06. 2023. u 22:35

VELIKOM policijskom operacijom italijanskih Odelenja za Oblasne direkcije za antimafiju, razbijena je mreža za krijumčarenje imigranata koja se kretala tzv. Balkanskom rutom preko Hrvatske i Slovenije.

УПЛАКАНУ ДЕЦУ ТУКЛИ И ДРОГИРАЛИ ДА ИХ СМИРЕ: У великој међународној полицијској акцији пресечен ланац кријумчарења имиграната

Foto: EPA

Izdat je nalog za hapšenje 13 osoba poreklom iz Albanije i sa Kosova, koje su imale mesto boravka u Trstu, a banda je operisala preko italijanske granice Friuli-Venecija-Đulije.

Istražna centralna operativna služba Trsta uz koordinaciju Centralne uprave policije za borbu protiv kriminala sa mobilnim odredima iz Bolonje, Riminija, Pezara, Urbina, i Treviza, Odelenja za prevenciju kriminala Padove, Bolonje, i Ređo Emilije kao i francuske, slovenačke i albanske policije, aktivirala je Službu za međunarodnu policijsku saradnju i tako je okončana velika policijska operacija protiv ilegalne imigracije.

Sudija za preliminarnu istragu u Trstu izdao je nalog za hapašenje za 13 osoba koje su odgovorne za međunarodno zločinačko udruživanje i potpomaganje u podržavanju ilegalne imigracije, a neki kriminalci su uhapšeni i u Sloveniji. U sadejstvu sa centralama protivkriminalnih centara, banda koja je za prljavi novac radila na švercu imigranata je uočena još 2022, i od tada je praćena.

Najstarašnije od svega je nasilje koje su trpeli migranti, a posebno deca, koja su plakala. Kriminalci su im davali narkotike, udarali ih da ih smire, sve zarad "prljavih" para koje su zarađivali. Akciju su izvodili tako što su pešice prelazili preko šumskih predela između Hrvatske i Slovenije, gde bi pokupili grupe migranata i pratili ih sve do Pomjana u Sloveniji. Odatle su ih automobilima prevozili do periferije Trsta, uzimajući novac premeštali se u druge automobile. Za to su uzimali 200 do 250 evra po migrantu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave