RUSI ODGOVORILI NA 11. PAKET SANKCIJA EU: Proširen spisak lica kojima je zabranjen ulazak u Rusiju

Novosti onlajn

23. 06. 2023. u 18:55

MOSKVA je kao odgovor na 11. paket sankcija Evropske unije Rusiji značajno proširila spisak predstavnika EU, kojima je zabranjen ulazak u zemlju, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

РУСИ ОДГОВОРИЛИ НА 11. ПАКЕТ САНКЦИЈА ЕУ: Проширен списак лица којима је забрањен улазак у Русију

Foto: Piksabej

„Evropska unija nastavlja da pokušava da izvrši pritisak na Rusiju putem jednostranih restriktivnih mera. Moskva smatra da je usvajanje 11. paketa sankcija EU nelegitimno i da podriva međunarodno-pravne prerogative Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija“, navodi se u saopštenju.

Prema saopštenju, novim uzvratnim sankcijama Moskve obuhvaćeni su predstavnici bezbedosnih struktura, državnih i komercijalnih organizacija zemalja EU, građani članica EU, koji su umešani u pružanje vojne pomoći Kijevu.

Ulazak u Rusiju će, prema MIP-u biti zabranjen predstavnicima evropskih struktura, odgovornim za uvođenje sankcija Rusiji i onima koji pokušavaju da podriju odnose Moskve sa drugim državama.

U saopštenju se ističe da se ograničenja takođe odnose na parlamentarce država EU, koji promovišu konfrontacionu agendu protiv Rusije.

MIP je poručio da će sve neprijateljske akcije zapadnih zemalja i nadalje dobiti blagovremen i adekvatan odgovor.

Ranije danas estonsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je na snagu stupio 11. paket sankcija protiv Rusije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

ZAJEDNIČKE PATROLE: Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)