OŠTRA REAKCIJA KINE ZBOG BAJDENOVE IZJAVE O SIJU: Posle "peglanja" odnosa američki predsednik opet podigao tenzije

Novosti online

21. 06. 2023. u 10:03

MINISTARSTVO spoljnih poslova Kine izrazilo je protest zbog izjave američkog predsednika Džozefa Bajdena o tome da je kineski lider Si Đinping diktator.

ОШТРА РЕАКЦИЈА КИНЕ ЗБОГ БАЈДЕНОВЕ ИЗЈАВЕ О СИЈУ: После пеглања односа амерички председник опет подигао тензије

Foto: Tanjug AP

Kako su istakli u Pekingu, takve izjave su krajnje neodgovorne i predstavljaju provokaciju.

- Izjave američke strane su krajnje apsurdne, neodgovorne, protivreče činjenicama, ozbiljno krše diplomatsku etikeciju, predstavljaju ozbiljan napad na političko dostojanstvo i otvorenu političku provokaciju - istakla je na brifingu za novinare predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Kine Mao Nin.

Američki predsednik Džozef Bajden nazvao je kineskog lidera Si Đinpinga "diktatorom", dan nakon što je državni sekretar Entoni Blinken posetio Peking, u pokušaju da stabilizuje bilateralne odnose sa Kinom.

Iako je Blinken u Pekingu rekao da bi poglavlje sa navodnim kineskim špijunskim balonom trebalo da bude arhivirano, Bajden je u utorak izneo lični komentar, rekavši da je Si bio veoma posramljen kada je uništen iznad američkog tla.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (20)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis