HANTER BAJDEN PRIZNAO KRIVICU Advokat: "Istraga protiv njega okončana sporazumom"

Tanjug

20. 06. 2023. u 18:13

PETOGODIŠNjA federalna istraga protiv Hantera Bajdena rešena je sporazumima o krivci o porezu na prihod i optužbama za vatreno oružje, rekao je danas njegov advokat.

ХАНТЕР БАЈДЕН ПРИЗНАО КРИВИЦУ Адвокат: Истрага против њега окончана споразумом

Foto: Printskrin

Advokat Kristofer Klark istakao je da "Hanter (Bajden) veruje da je važno da preuzme odgovornost za ove greške, koje je napravio tokom perioda previranja u svom životu", preneo je Rojters.

- On se raduje nastavku oporavka i napredovanju - naveo je advokat u saopštenju.

Ministarstvo pravde SAD ranije danas saopštilo je da će se Hanter Bajden izjasniti da je kriv po dve tačke federalne optužnice, koje se odnose na poreske prekršaje. Sin američkog predsednika Džozefa Bajdena će se izjasniti krivim prilikom pojavljivanja na sudu, a datum još nije određen. Prema dogovoru, Bajden je takođe ušao u pretpretresni postupak za nelegalno posedovanje oružja. Optužbe protiv Hantera podigao je Dejvid Vajs, američki tužilac iz Delavera, koga je zaposlio bivši predsednik Donald Tramp.

Hanter je u decembru 2020. godine rekao da je kancelarija Vajsa istraživala njegov poreski prekršaj, ali je negirao da je uradio nešto protivzakonito. Vajsova istraga je inicijalno bila usmerena na potencijalne poreske prekršaje i pranje novca tokom poslovanja u inostranstvu, posebno u Kini, rekli su izvori za Rojters. Istraga je počela 2018. godine, prema navodima američkih medija.

BONUS VIDEO:

ZAJEDNIČKE PATROLE: Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!