VRATIO SE U VATIKAN: Papa Franja nakon pregleda napustio bolnicu

Tanjug

06. 06. 2023. u 15:36

NAKON današnjih "kratkih kliničkih ispitivanja" u rimskoj bolnici Đemeli papa Franja se vratio u Vatikan, navodi se u kratkom saopštenju, bez detalja, pres-službe poglavara rimokatoličke crkve.

ВРАТИО СЕ У ВАТИКАН: Папа Фрања након прегледа напустио болницу

Foto AP

Tokom poslednjih nekoliko godina papa Franja (86) obolevao je od raznih bolesti, krajem marta je proveo pet dana u bolnici Đemeli zbog infekcije pluća, a prošlog meseca se nije pojavio na javnom događaju zbog groznice, podseća Rojters.

Italijanski mediji su javili da je papa danas bio oko 40 minuta na specijalističkom odeljenju za lečenje starijih pacijenata u bolnici Đemeli, od 10.40 do 11.20 po lokalnom vremenu.

Papa, koji je u martu obeležio 10. godišnjicu na čelu rimokatoličke crkve, često koristi invalidska kolica ili štap za hodanje zbog upornih bolova u kolenu, u julu 2021. godine imao je hiruršku intervenciju na intestinalnom traktu, a još od mladosti mu nedostaje deo jednog plućnog krila koji mu je uklonjen još dok je bio u svojoj rodnoj Argentini.

Uprkos zdravstvenim problemima, papa je i dalje zauzet i Vatikan je u subotu najavio planove za posetu poglavara rimokatoličke crkve Mongoliji od 31. avgusta do 4. septembra.

Pre toga papa Franja bi od 2. do 6. avgusta trebalo da boravi u Portugaliji da bi prisustvovao Svetskom danu mladih u Lisabonu i posetitio svetilište u gradiću Fatima u centralnom delu Portugalije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri