"NE DOLIVAJTE ULJE NA VATRU": Snažne reči kineskog ambasadora u Savetu bezbednosti

Novosti online

16. 05. 2023. u 07:05

STALNI predstavnik Kine pri UN Džang Jun je na sastanku Saveta bezbednosti UN pozvao zemlje da stvore uslove za unapređenje pregovora o Ukrajini, a ne da "dolivaju ulje na vatru".

НЕ ДОЛИВАЈТЕ УЉЕ НА ВАТРУ: Снажне речи кинеског амбасадора у Савету безбедности

FOTO: Tanjug/AP

- Neophodno je shvatiti potrebu za hitnim političkim rešenjem krize. Ne postoje jednostavni odgovori na složena pitanja. Svako sveobuhvatno rešenje uvek počinje prvim korakom. Ne možemo da čekamo beskonačni nastavak dijaloga i pregovora - rekao je Džang.

Prema njegovim rečima, sve strane treba da stvore uslove za unapređenje dijaloga i pregovora umesto dolivanja ulja na vatru i eskalacije tenzija.

Džang je dodao da je Kina uvek bila na strani mira kada je reč o ukrajinskoj krizi.

- Sve što radimo ima za cilj da unapredimo mirovne pregovore. Specijalni predstavnik Kine za evroazijska pitanja Li Hui otputovao je danas u posetu Ukrajini, Poljskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Rusiji kako bi razgovarao sa svim stranama o političkom rešavanju ukrajinske krize - naglasio je Džang.

BONUS VIDEO: UKRAJINSKI TENKISTI NA OBUCI U ŠPANIJI - U Saragosi se pripremaju za korišćenje tenkova "Leopard 2A4"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OŠTRIM PREDMETOM NASRNUO NA TRI ŽENE: Policija savladala napadača, više osoba završilo u bolnici