LUKAŠENKO ČESTITAO SUNARODNICIMA VELIKI DAN: "Beloruska zastava, grb i himna sadrže svetsku mudrost i inspirišu nova dostignuća"

Đ.G.

14. 05. 2023. u 11:31

BELORUSKA zastava, grb i himna sadrže svetsku mudrost i inspirišu nova dostignuća, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

ЛУКАШЕНКО ЧЕСТИТАО СУНАРОДНИЦИМА ВЕЛИКИ ДАН: Белоруска застава, грб и химна садрже светску мудрост и инспиришу нова достигнућа

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Beloruski lider čestitao je sunarodnicima Dan državne zastave, državnog grba i državne himne, koji se u republici obeležava druge nedelje maja.

- Naša istinski nacionalna zastava, grb i himna su razumljivi i istiniti, sadrže svetovnu mudrost, jačaju duhovnu snagu, inspirišu nova dostignuća - citira čestitku predsednička pres služba.

Lukašenko je napomenuo da je sećanje na generacije oličeno u beloruskim državnim simbolima, ogleda se nacionalna samosvest i težak istorijski put naroda, povezuju se prošlost, sadašnjost i budućnost beloruske države.

- Želja za mirom, odanost rodnoj zemlji i spremnost da stvaraju zarad budućih generacija pomogli su Belorusima da u svakom trenutku ostanu verni sebi i svojim principima. Siguran sam da će nam ovi kvaliteti omogućiti ne samo da izdržimo današnje izazove, ali i da umnože dostignuća suverenog perioda – naglasio je predsednik Belorusije, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: TRENUTAK PADA HELIKOPTERA - U regionu Brijanska srusile se četiri letelice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)