"MI SMO ČUVARI ISTINSKOG MULTILATERALIZMA" Lavrov upoznao BRIKS sa novom spoljnom politikom Rusije

Novosti onlajn

10. 04. 2023. u 22:07

NA RADNOM doručku sa ambasadorima zemalja BRIKS u Moskvi, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upoznao ih je sa glavnim odredbama nove verzije spoljnopolitičke doktrine Rusije koju je odobrio predsednik Vladimir Putin.

МИ СМО ЧУВАРИ ИСТИНСКОГ МУЛТИЛАТЕРАЛИЗМА Лавров упознао БРИКС са новом спољном политиком Русије

Foto: Profimedia

Kako je saopštila pres služba Ministarstva spoljnih poslova, ruski ambasador je podsetio da doktrina „oslikava viziju multipolarnog svetskog poretka, kao i interes za proširenje saradnje u okviru BRIKS-a“.

- Tokom sastanka potvrđena je posvećenost multipolarnom svetskom poretku zasnovanom na poštovanju međunarodnog prava i suverenom izboru sopstvenog razvojnog puta. Sve veće je interesovanje širokog spektra zemalja za saradnju sa BRIKS-om, koji se danas posmatra kao čuvar istinskog multilateralizma - dodaje se u saopštenju.

Lavrov je istakao i potrebu zajedničkih napora da se odupre „destruktivnim akcijama za uništavanje uspostavljene bezbednosne arhitekture, preduzetim u skladu sa neokolonijalnom politikom zapadnih zemalja”.

Pored toga, izvršena je temeljna razmena mišljenja o razvoju i jačanju strateškog partnerstva unutar asocijacije.

(Spunjtik)

BONUS VIDEO: 

TRAMP NAPUSTIO SUDNICU: Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!