ŠEF PENTAGONA: Ukrajina ima dobre šanse za uspešnu kontraofanzivu

P. Z. S. /stranaua

28. 03. 2023. u 21:49

AMERIČKI sekretar za odbranu Lojd Ostin smatra da Ukrajina, zbog značajnog iscrpljivanja ruskih snaga i dolaska zapadnog naoružanja, ima „veoma dobre šanse“ da pokrene uspešnu kontraofanzivu na proleće 2023. godine.

ШЕФ ПЕНТАГОНА: Украјина има добре шансе за успешну контраофанзиву

Foto: Jutjub/Printskrin/GoArmiVestPoint

On je to izjavio tokom saslušanja u Komitetu za oružane snage američkog Senata.

Ostin je rekao da Ukrajina sada ima „značajnu prednost” u odnosu na ruske snage, iako se linija fronta nedavno menjala sa jedne na drugu stranu, a sada se vode „prilično ozbiljne bitke u oblasti Bahmuta”.

-Ukrajinci su Rusima naneli značajne gubitke, a svoje zalihe oklopnih vozila su iscrpili na način koji niko nije mogao da zamisli. A sada vidimo kako će Rusija ponovo dekonzerviše tenkove T-54 i T-55 zbog nivo gubitaka koji su Ukrajinci naneli, istakao je šef Pentagona.

On je dodao da su u vezi s tim resursi Rusije iscrpljeni, sve više se suočava sa nedostatkom artiljerijske municije i drugih stvari i prinuđena je da se za pomoć obrati Iranu i Severnoj Koreji.

Foto Tanjug/AP

-Stoga, mislim da ćemo na proleće videti porast neprijateljstava, kako se uslovi za manevrisanje budu poboljšali, a i na osnovu onoga što smo već uradili i radimo. Mislim da će Ukrajina imati veoma dobre šanse za uspeh, naglasio je Ostin.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri