VOJNI EKSPERT: Ruski „Solncepek“ je pokazao visoku efikasnost tokom rata u Ukrajini

P. Z. S. / riafan.ru

28. 03. 2023. u 21:07

RUSKI teški bacački sistem TOS-1A Solncepek je izuzetno pouzdano oružje koje nema analoga u svetu, smatra vojni ekspert Vladislav Šurigin.

ВОЈНИ ЕКСПЕРТ: Руски „Солнцепек“ је показао високу ефикасност током рата у Украјини

Foto printskirn telegram vysokygovorit


U komentaru za Izvestija, ekspert je naglasio da Solcepek ima veliku snagu i pokretljivost, a termobarična municija TOS-1A je izuzetno efikasna u gađanju ciljeva.

Ruski teški bacači plamena ne ostavljaju gotovo nikakve šanse za opstanak onima koji padnu pod njihovu vatru, saopštila je ukrajinska vojska u intervjuu za STRANA.ua.

-Skoro je nemoguće preživeti salvu iz TOS-1 Solcepeka, bez obzira na to koliko duboko ste zakopali. Spaljuje sve što je moguće“, rekao je jedan od vojnika.

U materijalu se navodi da je superiornost ruske artiljerije kod Artjomovska (Bahmuta) odsekla ukrajinsku vojsku od većine puteva koji vode ka gradu.

Foto: Printscreen/Jutjub/Axx Military News

Ranije se saznalo da je ruska vojska nanijela udar iz sistema bacanja plamena na položaje ukrajinske vojske u pravcu Avdejevke. Vatrenu podršku Solcepekima pružile su posade BM-21 Grad. Upotreba dve vrste projektila omogućila je vojsci da čvrsto pokrije neprijateljske položaje i nanese značajnu štetu. Udarac je nanet ne samo na vatrene položaje, već i na područje gomilanja ljudstva Oružanih snaga Ukrajine, prenosi RT.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju