POLJSKA PRIPREMA TAJNU POSETU: Volodimir Zelenski stiže u Varšavu?

Novosti onlajn

28. 03. 2023. u 10:26

DO posete Vladimira Zelenskog Varšavi moglo bi doći u bliskoj budućnosti, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Pavel Jablonski na radio-stanici Vnet, dodajući da će se putovanje pripremati tajno, ali da se „ne žuri“.

ПОЉСКА ПРИПРЕМА ТАЈНУ ПОСЕТУ: Володимир Зеленски стиже у Варшаву?

Foto AP

- Mislim da će se ovo (poseta Zelenskog) dogoditi u bliskoj budućnosti, ali nemojmo žuriti, rekao je Jablonski.

- On je napomenuo da će se priprema posete odvijati u tajnosti. „Naravno, nećemo najaviti ovu posetu, kako to obično biva... U slučaju... Zelenskog, neće biti takve izjave, iz bezbednosnih razloga - odgovorio je zamenik ministra.

On je naglasio da se trenutno vodi veoma intenzivna diskusija o budućnosti Ukrajine i njenom oporavku nakon okončanja sukoba.

- Stvara se određeni sistem na osnovu kojeg će funkcionisati ovaj mehanizam, koji se ponekad naziva Maršalov plan za Ukrajinu - rekao je Jablonski.

Istovremeno je naglasio da je poljski biznis spreman da učestvuje u obnovi Ukrajine.

- Sastanci se održavaju redovno; nekoliko stotina kompanija je već apliciralo za zajedničku platformu koju smo napravili i u okviru koje se razmenjuju informacije - rekao je zamenik ministra i dodao da se nastavlja rad na poljsko-ukrajinskom sporazumu, koji će stvoriti bilateralne privilegije..., tako da poljske kompanije i građani imaju privilegije u Ukrajini - prenela je RIA.

BONUS VIDEO: POTRAGA ZA TROJICOM NESTALIH U DUNAVU I DALjE TRAJE - Apel porodice građanima da pomognu tokom vikenda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima