"NE ODBACUJEMO TU MOGUĆNOST": Moskva će tražiti odštetu za eksplozije na "Severnom toku"?

Srna

27. 03. 2023. u 09:37

POSTOJI mogućnost da Moskva zatraži odštetu za prošlogodišnje eksplozije na gasovodima "Severni tok", rekao je danas zvaničnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Dmitrij Biričevski.

НЕ ОДБАЦУЈЕМО ТУ МОГУЋНОСТ: Москва ће тражити одштету за експлозије на Северном току?

Foto AP

U septembru prošle godine, na gasovodima, koji ispod površine Baltičkog mora povezuju Rusiju i Nemačku, odjeknule su eksplozije i Moskva je to nazvala činom "međunarodnog terorizma".

- Ne odbacujemo mogućnost da će izneti pitanje odštete za štetu nastalu nakon eksplozija na gasovodima Severni tok - rekao je Betričevski.

On je naglasio da su zapadne države protiv ruskog nacrta rezolucije Saveta bezbednosti UN u kojoj se traži pokretanje nezavisne međunarodne istrage o eksplozijama na gasovodima Severni tok.

Glasanje o ruskom nacrtu rezolucije u kojem se od generalnog sekretara Antonija Guteresa traži da formira komisiju radi istrage o eksplozijama biće održana večeras u 18.00 časova, prenosi Rojters.

Rusija je u februaru iznela nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN radi provera navoda koje je nagrađivani američki novinar Sejmur Herš izneo u tvrdnjama da su za eksplozije odgovorne SAD uz podršku Norveške.

BONUS VIDEO: ZELENSKI NA LINIJI FRONTA: Predsednik Ukrajine posetio vojnike u Bahmutu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)