AMERIKA JE POSTALA BANANA DRŽAVA: Tramp najavio oštru borbu protiv teorije rase i "transrodnog ludila"

Đ.G.

27. 03. 2023. u 08:56

BIVŠI predsednik Donald Tramp rekao je svojim pristalicama u subotu da predsednik Džo Bajden pretvara SAD u „banana republiku“ i obećao da će „odbojnu političku klasu izbaciti sa funkcije“ ako bude ponovo izabran sledeće godine.

АМЕРИКА ЈЕ ПОСТАЛА БАНАНА ДРЖАВА: Трамп најавио оштру борбу против теорије расе и трансродног лудила

Foto: EPA/prinstkrin/ilustracija

Tramp, koji se navodno suočava sa hapšenjem zbog optužbi za finansiranje kampanje u Njujorku, održao je u subotu svoj prvi predizborni skup uoči izbora 2024. u Vaku u Teksasu. Govoreći pred gomilom od nekoliko hiljada ljudi, Tramp je ponovio svoje dugogodišnje uverenje da su optužbe protiv njega – kao i krivično gonjenje izgrednika od 6. januara 2021. – zavera koju su organizovale demokrate da se on zadrži van funkcije i kriminalizuju njegove pristalice.

- Naoružavanje organa za sprovođenje zakona od strane Bajdenovog režima protiv njihovih političkih protivnika slično je horor šou staljinističke Rusije - izjavio je on, nazivajući Bajdenovu Ameriku „banana republikom trećeg sveta“.

- Od početka je to bio jedan lov na veštice i lažna istraga - rekao je Tramp, dodajući - nije slučajno da me duboka država još teže proganja otkako sam se obavezao da ću brzo okončati rat u Ukrajini.

Tramp je mesecima tvrdio da će, ako bude izabran, moći da postigne rešenje sukoba u roku od 24 sata. Nije dalje elaborirao kako bi to postigao, ali je za sukob okrivio „sve ratne huškače i globaliste 'Amerika Last'” u Pentagonu, Stejt departmentu i drugim organima establišmenta nacionalne bezbednosti i „duboke države”.

- Pravda će biti zadovoljena tek kada ovu odbojnu političku klasu izbacimo sa funkcije - rekao je on okupljenima u Vejku u subotu.

Tramp je na mitingu dao brojna predizborna obećanja, obećavajući da će povećati domaću proizvodnju energije, postupno ukinuti uvoz iz Kine, okončati finansiranje „kritičke teorije rase i transrodnog ludila“ u školama i koristiti državne, savezne i vojne resurse za „prenošenje iz najveće operacije domaće deportacije u američkoj istoriji.

- Ajzenhauer je to uradio, tako da ne moramo da se osećamo tako loše - rekao je Tramp, misleći na uklanjanje više od milion ilegalnih imigranata od strane administracije Dvajta D. Ajzenhauera ranih 1950-ih u okviru „Operacije Vetbak“.

Tramp trenutno vodi većinu anketa za nominaciju republikanaca 2024. godine, dok je guverner Floride Ron Desetis na drugom mestu sa između dva i 30 bodova. Dok Desentis nije proglasio svoju kandidaturu, Tramp je deo svog govora u Vaku posvetio napadu na svog potencijalnog protivnika. Nazivajući Desentisa „DeSanctimonious, Tramp je preuzeo zasluge za guvernerovu političku karijeru i osudio ga zbog zatvaranja njegove države na početku pandemije koronavirusa, preneo je RT.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" NA ULICAMA PARIZA - Ponovo masovne demonstracije - francuska prestonica u haosu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna