ASAD O DŽIHADISTIMA KOJI SE BORE U UKRAJINI: Sirijski predsednik tvrdi da su ih na front prebacili Amerikanci

Novosti online

16. 03. 2023. u 08:47

SJEDINjENE Američke Države mogu da prebace islamske teroriste iz Sirije u Ukrajinu da se suprotstave Rusiji, tvrdi predsednik Sirijske Arapske Republike Bašar el Asad u intervjuu za RIA Novosti.

АСАД О ЏИХАДИСТИМА КОЈИ СЕ БОРЕ У УКРАЈИНИ: Сиријски председник тврди да су их на фронт пребацили Американци

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Nemamo dokaze, ali je sasvim očekivano. SAD premeštaju teroriste sa jednog mesta na drugo, pored toga što se teroristi i sami kreću - rekao je Asad.

- U Ukrajini nema verskog rata, a oni su, sudeći po video-snimcima koji kruže internetom, tamo prisutni - rekao je Asad.

Prema njegovim rečima, militanti nisu otišli ​​u Ukrajinu da učestvuju u džihadu, već su tamo prebačeni uz pomoć Sjedinjenih Država.

- Naravno, postoje teroristi koji su prebačeni iz drugih regiona, uključujući i iz Sirije, da bi se borili protiv Rusije u Ukrajini - rekao je sirijski predsednik.

Pored toga, tvrdi Asad, sirijsko rukovodstvo ima dokaze o terorističkoj obuci u američkoj vojnoj bazi u Al Tanfu.

BONUS VIDEO: UKRAJINSKI TENKISTI NA OBUCI U ŠPANIJI - U Saragosi se pripremaju za korišćenje tenkova "Leopard 2A4"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi