OLUJA HARA AMERIKOM, NA STOTINE HILJADA LJUDI BEZ STRUJE: Neverovatne scene u Kaliforniji (VIDEO)

Novosti online

15. 03. 2023. u 09:08

JAKA oluja zahvatila je delove SAD, zbog snega je oko 250.000 domova i preduzeća u državama Njujork i Nova Engleska ostalo bez struje, a zbog snega i jakih kiša, Kaliforniji prete poplave.

ОЛУЈА ХАРА АМЕРИКОМ, НА СТОТИНЕ ХИЉАДА ЉУДИ БЕЗ СТРУЈЕ: Невероватне сцене у Калифорнији (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

U Kaliforniji se vreme ni posle mesec dana zimskih oluja ne smiruje i ova američka država izložena je novim udarima kiše, vetra i snega, dok oluje istovremeno pustoše severoistočne oblasti SAD. Na društvenim mrežama pojavili su se neverovatni snimci sa puteva u Kaliforniji, koji su okruženi pravim snežnim zidovima i lavirintima. Oluja je zahvatila i delove Nove Engleske, Njujorka, Pensilvanije i Nju Džerzija.

Bez struje je gotovo 400.000 domova, pokazuju podaci sajta poweroutage.us. Nestancima struje najteže su pogođeni Kalifornija, gde je više od 200.000 domova bez električne energije, Nju Hempšir, Mejn, Njujork...

U mnogim gradovima zatvorene su škole, otežan je saobraćaj, a očekuju se nove padavine.

Američka Nacionalna meteorološka služba upozorava na opasnost od poplava u Kaliforniji, a naredbe za evakuaciju ostaju na snazi u 10 oblasti ove savezne američke države.

Reke su već nabujale zbog oluja u prethodnom periodu i moguće je očekivati još jedan talas poplava opasnih po život „u obalskom području Kalifornije, u podnožju Sijera Nevade, u većem delu Centralne doline“, precizirala je Nacionalna meteorološka služba.

Očekuje se da će na severoistoku SAD, u saveznim državama Pensilvanija, Njujork i Mejn, pasti do 40 centimetara snega, a u ovim oblastima će duvati vetar jačine do 72,4 kilometra na sat, dok je u nekim delovima Vermonta i Masačusetsa palo preko dva metra snega, dodaje Nacionalna meteorološka služba.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PRODAJE SE KAO ALVA: Veštačke usne za poljubac na daljinu kao bizarni dodatak za pametne telefone

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)