ZAHAROVA: Sloboda veroispovesti u Ukrajini talac bandita kijevskog režima

Novosti online

15. 03. 2023. u 07:35

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je, povodom izjave ukrajinskog ministra kulture o monasima iz Kijevsko-pečerske lavre, da je sloboda veroispovesti u Ukrajini „talac bandita kijevskog režima“.

ЗАХАРОВА: Слобода вероисповести у Украјини талац бандита кијевског режима

Foto: EPA

Ministar kulture Aleksandar Tkačenko izjavio je da monasi Kijevsko-pečerske lavre mogu da ostanu u manastiru ukoliko pređu u raskolničku Pravoslavnu crkvu Ukrajine.

Direktno, bez ikakvog snebivanja, kijevski režim je izneo zločinačku logiku, rekla je ona i dodala da je sloboda veroispovesti u Ukrajini talac tog režima.

Podsetimo, nacionalni spomenik „Kijevsko-Pečerska lavra“ je ranije obavezao monahe kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve da napuste zgrade koje su im pripadale do 29. marta.

Ukrajinska radna grupa za pripremu predloga i preporuka za organizaciju izvršenja pojedinačnih zadataka vezanih za rad religioznih organizacija, utvrdila je da je manastir prekršio uslov ugovora o korišćenju državne imovine. Komisija nije navela sadržaj i detalje kršenja.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov uputio je pismo generalnom sekretaru UN i aktuelnom predsedniku OEBS-a u kojem je skrenuo pažnju na kršenja prava pravoslavnih vernika u Ukrajini i pozvao ih da utiču na Kijev kako bi sprečili nasilno iseljenje monaha iz Kijevsko-pečerske lavre, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

BORBE U BLIZINI SVATOVA I KREMENAJE: Ruski vojnici koriste sisteme "Grad" i haubice "Msta-S"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!