TENZIJE U NAGORNO-KARABAHU: Rusija ozbiljno zabrinuta zbog eskalacije sukoba

Tanjug

06. 03. 2023. u 17:51

RUSIJA je duboko zabrinuta zbog eskalacije tenzija u Nagorno-Karabahu i poziva jermensku i azerbejdžansku stranu na uzdržanost, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ТЕНЗИЈЕ У НАГОРНО-КАРАБАХУ: Русија озбиљно забринута због ескалације сукоба

Foto: Ap Photo/Dmitrij Lovecki

- Izražavamo ozbiljnu zabrinutost zbog eskalacije tenzija u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu. Poslednjih dana je bilo višestrukih kršenja primirja. Oružani incident koji se dogodio 5. marta rezultirao je gubitkom života i sa jermenske i s azerbejdžanske strane - rekla je Zaharova, prenosi TAS.

Zaharova je predočila da Rusija ponovo ukazuje na potrebu da se "striktno poštuju odredbe lidera Rusije, Azerbejdžana i Jermenije" iz sporazuma postignutog 9. novembra 2020. godine o potpunom prekidu vatre i svih neprijateljstava u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu.

Ona je naglasila da sva pitanja koja mogu da ugroze bezbednost i svakodnevni život u zoni odgovornosti ruskog mirovnog kontingenta moraju da se rešavaju mirnim putem, kroz komunikaciju dve strane pod okriljem mirovnog kontingenta Ruske Federacije.

Tri policajca samoproglašene Republike Nagorno-Karabah su poginula, a jedan je ranjen u granatiranju koje je počinila azerbejdžanska vojska, saopštilo je ranije danas ministarstvo unutrašnjih poslova Nagorno-Karabaha.

Poginuli su, kako je navelo ministarstvo, bili službenici odeljenja za pasoše i vize, preneo je Interfaks.

TAS navodi da je i Ministarstvo odbrane Azerbejdžana izvestilo o mrtvima i povređenima u novim sukobima u Nagorno-Karabahu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)