UKRAJINA ZABRANILA ULAZAK U BAHMUT: Sluti li se da će uskoro doći do prekretnice u ratu?

Novosti Onlajn

14. 02. 2023. u 09:35

UKRAJINSKE snage zabranile su ulazak civilima i dobrovoljcima u Bahmut (Artjomovsk).

УКРАЈИНА ЗАБРАНИЛА УЛАЗАК У БАХМУТ: Слути ли се да ће ускоро доћи до прекретнице у рату?

Foto AP

Ograničenja ulaska za civile i dobrovoljce u Bahmut sa ukrajinske strane od ponedeljka mogu značiti da se ukrajinske oružane snage spremaju da se povuku iz grada, piše „Njujork tajms“.

List napominje da su predstavnici ukrajinske vojske odbacili pretpostavku o predstojećoj ofanzivi. Međutim, kako se navodi u članku, zabrana ulaska civilima mogla bi da znači da se borbe već vode u delovima grada koji su ranije bili relativno bezbedni. Konkretno, ranije se takvim smatralo područje na zapadnoj obali reke Bahmutke.

List istovremeno prenosi informacije ruskog Ministarstva odbrane da su ruske trupe zauzele naselje Krasna Gora severno od Bahmuta, što, prema pisanju lista, dovodi do pogoršanja stanja ukrajinskih snaga.

List navodi i reči ukrajinskog pukovnika Sergeja Čerevatog, koji je izjavio da je situacija u Bahmutu kritična. Međutim, on tvrdi da je grad i dalje pod kontrolom Ukrajine i da još nije došlo do prekretnice.

Ukrajinski list „Klimenko tajm“ javio je 12. februara, pozivajući se na ukrajinskog komandanta, da će od 13. februara vojska zatvoriti pristup Bahmutu za sve civile, uključujući i dobrovoljce. U grad će biti moguće ući uz posebne propusnice. Prema njegovim rečima, svrha zabrane je da se osigura bezbednost civila.

BONUS VIDEO: LOVCI-BOMBARDERI SU-34 IZNAD UKRAJINE - Snimak Ministarstva odbrane Rusije o dejstvu avijacije

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)