REŠEN PROBLEM: Prva reakcija Bajdena nakon obaranja kineskog balona (VIDEO)

Novosti online

04. 02. 2023. u 21:51

AMERIČKA vojska srušila je kineski špijunski balon koji je leteo iznad Atlantskog okeana.

РЕШЕН ПРОБЛЕМ: Прва реакција Бајдена након обарања кинеског балона (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP photo

Nakon uspešne akcije oglasio se i američki predsednik Džo bajden koji je rekao da je akcija bila uspešna, kao i da je lično naredio Pentagonu da letelicu obore čim to bude bezbedno.

- U sredu kada sam obavešten o balonu, naredio sam Pentagonu da ga obori što je pre moguće - rekao je Bajden novinarima u Merilendu, piše CNN.

On je zatim dodao da su oni odlučili da letelicu obore tako da ne nanese štetu nikome na zemlji.

- Odlučili su da je najbolje vreme za to kada bude letela iznad okeana u granicama od 12 milja. uspešno su ga eliminisali i želim da pohvalim pilota koji je izveo akciju - dodao je on.

U međuvremenu se pojavio novi snimak iz drugog ugla na kom se jasnije vidi kako letelica pada, a na snimku se čuju i pucnji.

Na snimku se vidi i beli mlaz koji je nastao kada je letelica počela da pada.

Podsetimo, Pentagon je u četvrtak saopštio da je američka vojska otkrila kineski balon za nadzor na velikoj visini iznad kontinentalnog dela SAD.

Balon je u petak viđen iznad Kanzas Sitija u Misuriju, a jutros je primećen iznad Severne Karoline, prema meteorološkoj agenciji "AccuWeather" prenosi Rojters.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova saopštio je u petak da je balon civilni i da se koristi u meteorološke i druge naučne svrhe, kao i da je neplanirano skrenuo sa predviđenog kursa.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi