UMESTO da poštu žrtvama Aušvica i drugih nacističkih fabrika smrti, povodom Dana sećanja na Holokaust odaju oslobodioci, zbog rata u Ukrajini, ova uloga se sve češće dodeljuje - potomcima čuvara logora. Proterivanjem Rusije - naslednice Sovjetskog Saveza i Crvene armije sa komemorativnih skupova ispisuje se nova istorija u kojoj se pozivnice za odavanje počasti žrtvama dele predstavnicima država koje su sarađivale sa nacistima.

Novi

28.01.2023. 07:44

U Evropi su danas protiv Rusije sve one zemlje koje su protiv nje bile i 1941. godine izuzev Francuske. Nije isto ali sliči. Fašisti ostaju fašisti, danas im bolje ide nego 1941. im pomaže Amerika.

Natalija

28.01.2023. 13:55

Jako je tuzno,sto se i na tuzan dan secanja na sve zrtve Holokausta odnose prema bilo kom narodu kao neprijateljima,pa tako salju pogresnu poruku svetu,i sad skoro o osam decenija kasnije.

Marina

28.01.2023. 16:33

Zgrožena sam ovakvim činom države Poljske. Sram ih bilo. Neka gore u paklu, svi potomci onih koji su ubijali u logorima , Jevreje i ostale narode. Njihovi preci i dalje kroz svoje potomke, šire mržnju prema Rusima, koji su oslobodili logor Aušvic. Ovakvim činom nepoštovanja prema potomcima oslobodioca, ponovo ubijaju sve koji su ostavili svoje žuvote u logorima smrti.