KOD KOGA JE KLJUČ ZA OKONČANJE RATA U UKRAJINI Peskov tvrdi: "Očigledno nije voljan da to iskoristi"

Novosti online

27. 01. 2023. u 12:56

KREMLj je u petak saopštio da američki predsednik Džo Bajden ima ključ za okončanje sukoba u Ukrajini upravljajući Kijevom, ali da Vašington do sada nije bio voljan da to iskoristi.

КОД КОГА ЈЕ КЉУЧ ЗА ОКОНЧАЊЕ РАТА У УКРАЈИНИ Песков тврди: Очигледно није вољан да то искористи

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- Ključ kijevskog režima je uglavnom u rukama Vašingtona, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima na dnevnom brifingu.

- Sada vidimo da sadašnji lider Bele kuće ne želi da koristi ovaj ključ. Naprotiv, on bira put daljeg upumpavanja oružja u Ukrajinu, dodao je on.

Moskva je često optuživala Vašington da daje naređenja Ukrajini i da produžava sukob snabdevajući Kijev oružjem. Sjedinjene Države kažu da je Rusija pokrenula brutalni rat po svom izboru i da ga može okončati povlačenjem svojih trupa.

Sjedinjene Države su ove nedelje objavile da će Ukrajini isporučiti 31 napredni tenk M1 Abrams u vrednosti od 400 miliona dolara za nekoliko meseci.

Rusija kaže da bi bilo kakve pošiljke "abramsa" bile gubljenje novca jer bi "gorele" baš kao i drugi tenkovi u Ukrajini.

(bdnews24)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)