BRITANCI SUMNJAJU U RUSKE USPEHE: Otkrili svoje viđenje situacije u Ugljedaru i Zaporoškoj oblasti

Novosti online

27. 01. 2023. u 10:41

RUSKE snage su možda izvele lokalizovane, manje napade u blizini Orehova u Zaporoškoj oblasti i Ugljedara u Donjeckoj oblasti, ali je "malo verovatno" da su tamo ostvarile bilo kakav značajan napredak, uprkos nedavnim tvrdnjama ruskih blogera, izvestilo je Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva.

БРИТАНЦИ СУМЊАЈУ У РУСКЕ УСПЕХЕ: Открили своје виђење ситуације у Угљедару и Запорошкој области

Foto: Jutjub/Next-Generation Future

- Postoji realna mogućnost da ruski vojni izvori namerno šire dezinformacije u da bi prikazali kako ruska ofanziva održava zamah - navodi se u izveštaju.

Tokom proteklih šest dana, ruski vojni blogeri su govorili da su ruske trupe značajno napredovale, probijajući ukrajinsku odbranu u ove dve oblasti.

Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Malijar izjavila je 25. januara da se vode žestoke borbe u pravcima Bahmuta i Ugljedara dok ruske trupe povećavaju pritisak.

Prema rečima Generalštaba ukrajinske vojske, ruske snage pokušavaju da zauzmu celu Donjecku oblast i zauzmu levu obalu Zaporoške oblasti.

Ukrajinska vojska je 25. januara priznala da se povukla iz rudarskog grada Soledara u Donjeckoj oblasti, koji se nalazi 10 kilometara severno od Bahmuta.

BONUS VIDEO: PODRŠKA OD TERMINATORA - Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)