BAJDEN NAJAVIO GLASANJE U KONGRESU: Traži promenu zakona o glasačkim pravima

Tanjug

16. 01. 2023. u 21:15

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden obratio se danas svojim biračima iz redova Afroamerikanaca na doručku povodom obeležavanja praznika posvećenog borcu za ljudska prava Martinu Luteru i najavio glasanje u Kongresu kako bi se promenio zakon o građanskim pravima.

БАЈДЕН НАЈАВИО ГЛАСАЊЕ У КОНГРЕСУ: Тражи промену закона о гласачким правима

Foto: Profimedia/Ilustracija

U svom obraćanju, Bajden je rekao da se tokom dve godine predsedničkog mandata podržao Afroamerikance u mnogim oblastima i rekao da želi da dobije veću podršku u Kongresu kako bi se unapredili zakoni o glasačkim pravima, prenosi Rojters.

Demokrate, međutim, koje kontrolišu samo tesnu većinu u Senatu, suočiće se sa istim preprekama kao i prošle godine, kako bi obezbedile podršku republikanaca i sakupile 60 glasova potrebnih za unapređenje zakona o glasačkim pravima.

Očekuje se da će Bajden u narednim nedeljama objaviti svoju kandidaturu na predsedničkim izborima u SAD 2024. godine.

Glasovi iz redova Afroamerikanaca, Bajdenu su bili ključni za ostvarivanje pobede na predsedničkim izborima 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!