UBUDUĆE MORAMO DA BUDEMO OŠTRIJI I OPREZNIJI Lula: Fanatične Bolsonarove pristalice su veoma opasne

Tanjug

12. 01. 2023. u 18:20

BRAZILSKI levičarski predsednik Luiz Ignasio Lula da Silva rekao je danas da ima spremnu politiku koja bi u roku od 100 dana dovela do toga da zemlja ponovo „funkcioniše normalnom brzinom” i poručio finansijskim tržištima da ne brinu o vladi njegove Radničke partije.

УБУДУЋЕ МОРАМО ДА БУДЕМО ОШТРИЈИ И ОПРЕЗНИЈИ Лула: Фанатичне Болсонарове присталице су веома опасне

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Govoreći o nedavnom napadu pristalica bivšeg predsednika Žaira Bolsonara na zgradu vlade u Braziliji, Lula je rekao da je to bilo veliko upozorenje, preneo je Rojters.

 - Pobedili smo smo na minulim izborima, ali fanatične Bolsonarove pristalice su veoma opasne, pa ubuduće moramo da budemo oštriji i oprezniji - rekao je Lula i naglasio da se mora saznati ko finansira ta dela,odnosno šta to ugrožava brazilsku demokratiju.

U nedelju su pristalice desničarskog Bolsonara napale brazilski Kongres, Vrhovni sud i predsedničku palatu, pozivajući na vojni udar kako bi se poništili izbori u oktobru i pobeda Lule.

Brazliski predsednik je rekao da će uprkos nemilim događajima ministar odbrane Hoze Mucio ostati na funkciji.

BONUS VIDEO:

VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI: Zajednički manevri ruskih i beloruskih snaga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...