POLJACI FORMIRAJU JEDINICE ZA ISTOK: Koristiće američke tenkove "abrams" i bespilotne izviđačke sisteme

Đ.G.

09. 01. 2023. u 14:35

POLjSKA stvara novu pešadijsku diviziju na istoku zemlje, rekao je novinarima zamenik premijera i ministar nacionalne odbrane Poljske Mariuš Blaščak.

ПОЉАЦИ ФОРМИРАЈУ ЈЕДИНИЦЕ ЗА ИСТОК: Користиће америчке тенкове абрамс и беспилотне извиђачке системе

Foto: Jutjub/AiirSource Military/Vikipedija

- Organizujemo nove vojne jedinice. Između 16. mehanizovane divizije, koja deluje prvenstveno u Varminsko-mazurskom vojvodstvu i 18. mehanizovane divizije, koja deluje uglavnom u Mazovječkom i Lubeljskom vojvodstvu, pojaviće se 1. divizija pešadijske legija divizije, koja će prvenstveno delovati na teritoriji Podlaskog vojvodstva - rekao je Blaščak.

On je precizirao da će novu diviziju činiti četiri brigade. "Ovo je peta taktička formacija Vojske Poljske. Biće organizovana na isti način kao što se trenutno formira 18. mehanizovana divizija - četiri brigade po četiri bataljona po brigadi", rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, nova divizija će biti naoružana američkim tenkovima "abrams" i južnokorejskim K-2. U sastavu će biti i artiljerijska brigada naoružana samohodnim haubicama „krab“ poljske proizvodnje i južnokorejskim K-9. Osim toga, brigada će biti naoružana bespilotnim izviđačkim sistemima - prenela je RIA.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)