SLUČAJ NIJE ZASTAREO? Sudija poručio Trampu da se mora suočiti sa tužbom za prevaru

Tanjug

07. 01. 2023. u 08:31

SUDIJA Artur Engoron iz Vrhovnog suda u Menhetnu poručuo je da bivši predsednik SAD Donald Tramp mora da se suoči sa tužbom državnog tužioca za prevaru i precenjivanje neto vrednosti imovine njegove kompanije.

СЛУЧАЈ НИЈЕ ЗАСТАРЕО? Судија поручио Трампу да се мора суочити са тужбом за превару

Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Sudija Artur Engoron je odbacio tvrdnje odbrane da je slučaj zastareo, ali nije uspeo da utvrdi prevaru i dodao da je potrebno više dokaza koji bi opravdali štetu od 250 miliona dolara koju tužilac traži, prenosi Rojters.

Državni tužilac Leticija Džejms tužila je Trampa i njegovu decu Donalda mlađeg, Erika, Ivanku i Tramp zbog navodne šeme za lažnu procenu Trampove imovine koja je navodno precenjena za milijarde dolara, prenosi Rojters, a suđenje je zakazano za 2. oktobar.

Ova tužba je jedan od mnogih pravnih problema sa kojima se suočava Tramp, pored krivičnih istraga FBI koji je zaplenio vladina dokumenta iz Trampovog doma na Floridi, i njegovu ulogu u ometanjima predsedničkih izbora u SAD 2020. godine, navodi Rojters.

BONUS VIDEO: PRE 100 GODINA NASTAO JE SOVJETSKI SAVEZ: Burna istorija nekadašnje supersile

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi