ZAOŠTRAVAJU SE ODNOSI Akar: NATO da zaustavi drskost Grčke

Tanjug

24. 12. 2022. u 14:33

TURSKI ministar odbrane Hulusi Akar izjavio je danas da je vreme da NATO kaže ''stop'' grčkoj ''drskosti'', jer ta zemlja, kako je rekao, nastavlja sa eskalacijom tenzije agresivnim akcijama i retorikom.

ЗАОШТРАВАЈУ СЕ ОДНОСИ Акар: НАТО да заустави дрскост Грчке

Foto: Profimedia/Ilustracija

Akar je u svom obraćanju na sastanku Ministarstva odbrane, rekao da ''uprkos našem dobronamernom pristupu, Grčka nastavlja da provocira i eskalira tenzije''.

Pozivajući se na saopštenje Truske od prošle sedmice, u kojem je navedeno da je nekoliko grčkih borbenih aviona nenajavljeno pratilo turske avione koji su leteli preko Egejskog mora prema Turskoj, kao i da su im ometali radarski signal, on je naveo da je Grčka prošle sedmice ''maltretirala'' turske avione koji učestvuju u NATO vežbama.

 - Taj neprijateljski stav jasno pokazuje da je Grčka postala toliko arogantna da zanemaruje osnovne principe i vrednosti NATO - rekao je.

Komentarišući kandidature Švedske i Finske za prijem u NATO, Akar je rekao da Turska od te dve zemlje očekuje da ''ispuni obaveze koje su potpisale u Madridu, a to je smanjenje njihove podrške teroristima i uklanjanje ograničenja koja su nametnuli Turskoj na listi za ekstradikciju.

Ministar odbrane je rekao da Ankara radi na ''poboljšanju pristupa naših američkih kolega'', ali i da očekuje ''pozitivan i konkretan'' zaključak o prodaji i modernizaciji aviona iz Vašingtona.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)