SNAŽAN UDARAC ZADAT SIRIJSKOJ VOJSCI: Ubijen visoki komandant Asadovih snaga

Novosti online

16. 12. 2022. u 19:53

VISOKI oficir Sirijske arapske armije (SAA) ubijen je 16. decembra zajedno sa jednim od njegovih telohranitelja u južnoj sirijskoj provinciji Dara.

СНАЖАН УДАРАЦ ЗАДАТ СИРИЈСКОЈ ВОЈСЦИ: Убијен високи командант Асадових снага

Foto: Printscreen

Prijavljeno je da su oficir, pukovnik Ali Kamal Barakat i njegova straža bili na meti neidentifikovanih naoružanih ljudi u gradu Šikh Sad na zapadu Dare. Barakat je bio komandant tenkovskog bataljona Pete divizije SAA.

Ovo je drugi napad koji se dogodio u Šikh Sadu ovog meseca. Osmog decembra, vojni kamion je gađan na gradskom putu. Tada je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu saopštila da je napad rezultirao "žrtvama i materijalnom štetom", bez detaljnijeg objašnjenja.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za bilo koji od dva nedavna napada u Šikh Sadu. Međutim, ISIS ostaje glavni osumnjičeni.

Preostale ćelije terorističke grupe u zapadnoj Dari su možda izvele dva napada da osvete svog vođu Abu al-Hasana al-Hašimija al-Kurašija, koji je ubijen sredinom oktobra u bezbednosnoj operaciji koju je izvela SAA , sa svojim obaveštajnim službama i lokalnim borcima.

Nedavni napadi na vladine snage naglašavaju krhku bezbednosnu situaciju u Dari. Još uvek su potrebni dodatni napori u borbi protiv ISIS-a i drugih terorističkih grupa koje deluju u pokrajini kako bi se obnovila sigurnost i stabilnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)