NATO UTVRDIO VOJNI BUDŽET ZA NAREDNU GODINU: Povećanje američke proizvodnje raznih sistema naoružanja tradicionalnog tipa

Novosti online

14. 12. 2022. u 18:39

NATO je utvrdio vojni budžet za narednu godinu i on iznosi skoro dve milijarde evra što je za 25 odsto više nego za ovu godinu.

НАТО УТВРДИО ВОЈНИ БУЏЕТ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ: Повећање америчке производње разних система наоружања традиционалног типа

Foto AP

 - Saveznici su usaglasili civilni i vojni budžet za 2023. Godinu na današnjem zasedanju Severnoatlantskog saveta. Civilni budžet iznosi 370, 8 miliona evra, a vojni 1,96 milijardi evra što je 27,8 odsto, odnosno 25,8 odsto više nego za ovu godinu - navodi se u saopštenju pres službe.

Iz civilnog budžeta pokrivaju se troškovi za personal, operativni i programski troškovi sedišta NATO, a iz vojnog operativni rashodi komandne strukture NATO, misija i operacija u svetu.

 - Pre svega, novac će ići na povećanje američke proizvodnje raznih sistema naoružanja tradicionalnog tipa. Drugim rečima, reč je o prelasku američke industrije na vojni kolosek - ocenjuje ruski vojno-politički komentator Konstantin Sivkov.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

ŠOKANTAN SNIMAK: Novak Đoković zabrinuo navijače kao nikad pre! Da li je sa njim sve u redu?! (VIDEO)