"RUSIJA ĆE DA POKRENE VEĆU OFANZIVU" Stoltenberg: NATO alijansa se plaši

Novosti online

07. 12. 2022. u 16:06

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas da se Alijansa plaši da će na proleće doći do zaoštravanja sukoba u Ukrajini.

РУСИЈА ЋЕ ДА ПОКРЕНЕ ВЕЋУ ОФАНЗИВУ Столтенберг: НАТО алијанса се плаши

Foto: Shutterstock

 - Rusija sada pokušava da zamrzne sukob, pre nego što na proleće pokrene veću ofanzivu - rekao je Stoltenberg putem video-linka na konferenciji o novim geopolitičkim i ekonomskim strategijama koju je organizovao britanski list "Fajnenšl tajms".

Stoltenberg je rekao da NATO saveznici moraju da nastave sa slanjem pomoći u Ukrajinu, jer će sukob, za koji se očekuje da će tokom zime ući u mirniju fazu, biti nastavljen tokom proleća, prenosi "Fajnenšl tajms".

- Uslovi za diplomatsko rešenje sada ne postoje. Ukoliko želimo mirno rešenje, moramo da nastavimo da pružamo vojnu podršku Ukrajini - rekao je Stoltenberg i dodao da Rusija nije pokazala želju za mirnim okončanjem sukoba.

Stoltenberg je tokom izlaganja naglasio da bi eventualna "pobeda Rusije prouzrokovala ozbiljne posledice po alijansu i učinila NATO ranjivijim.

(Blic)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (4)

STAV BEOGRAĐANA: Pitali smo građane šta misle o zabrani pušenja u zatvorenom koju traži ministarka Danica Grujičić (ANKETA)