SUNAK OBEĆAO ZELENSKOM NOVI PAKET POMOĆI: 1.000 raketa i 120 PVO topova, kao i radare

P. Z. S./unian.net

19. 11. 2022. u 18:42

VELIKA Britanija će Ukrajini obezbediti 120 specijalnih protivavionskih topova i radarskih stanica.

СУНАК ОБЕЋАО ЗЕЛЕНСКОМ НОВИ ПАКЕТ ПОМОЋИ: 1.000 ракета и 120 ПВО топова, као и радаре

Foto: Printscreen

Britanski premijer Riši Sunak rekao je ovo nakon razgovora sa predsednikom Vladimirom Zelenskim u Kijevu, javlja dopisnik UNIAN.

On je napomenuo da će Britanija nastaviti da pruža pomoć Ukrajini dok ne dobije mir. Istovremeno, Sunak je izrazio divljenje zbog načina na koji ukrajinski vojnici pokazuju svoju hrabrost.

On je podsetio da je samo ove godine Britanija obezbedila više od 2,3 milijarde funti vojne pomoći Ukrajini. Istovremeno, Sunak je naglasio da će njegova zemlja nastaviti da pomaže i u budućnosti.

Foto: Telegram/Zelenskiy / Official

Riši Sunak i Vladimir Zelenski u Kijevu

Prema njegovim rečima, u situaciji kada Rusija bombarduje kritične infrastrukturne objekte, bolnice, kuće iz vazduha, Velika Britanija će obezbediti, posebno, „120 specijalnih protivavionskih topova, kao i radarsku stanicu” za zaštitu.

Sunak je naglasio da će Velika Britanija nastaviti i proširiti programe obuke za ukrajinsku vojsku, lekare i inženjere. Prema njegovim rečima, biće obezbeđena i zimska oprema za ukrajinsku vojsku, kao i humanitarna pomoć ukupne vrednosti više od 16 miliona funti.


BRITANIJA NASTAVLjA DA PODRŽAVA UKRAJINU U RATU SA RUSIJOM

Kako je ranije izvestio UNIAN, britanski premijer Riši Sunak doputovao je u posetu Kijevu. On se sastao sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim.

Dan pre nego što je postalo poznato da će Britanija izdvojiti 5 miliona funti za obnovu energetske infrastrukture Ukrajine i obezbediti Ukrajini još 1.000 raketa zemlja-vazduh.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri