SJEDINjENE Države su u stanju da slome Nemačku, čak da je zgnječe jednim prstom - izjavio je šef poljske vladajuće stranke Pravo i pravda Jaroslav Kačinjski.

Komentari (5)

Velja

25.10.2022. 22:25

Jel treba da plačemo? Ili da se čudimo? Dok su nemci sami sebi iskopali jamu, u poljaka se probudila davna slika o bivšem carstvu od Baltika do Crnog Mora. I sad samo rade, sa američkom podrškom, da je sprovedu u delo. Dižu vojsku, Nemačku potkopavaju, usta su im pocrnela od koliko ljube američko...carstvo...a ako ne daj Bog stvarno stignu prva violina u Evropi, spremajte se braćo za begstvo pa čak i u crnoj Africi. Pošto nemojte zaboraviti da je to dokazano da su poljaci jedini posle drugog svetskog rata nastavili da tamane evreje da bi im otimali imovinu. I to nije "ruska priča" nego podaci sa švedske televizije.

Ivan Zgrozeni

26.10.2022. 07:13

Malo istorije. Jednoglavi orao je bio simbol Rimskog Carstva. Kada je carstvo podeljeno u istocnom delu se koristio dvoglavi orao. Dvoglavog orla u svom grbu imaju Rusi, Srbi i Crnogorci (beli dvoglavi orao simbol kraljeva i careva kao sto su Nemacnjici, Petrovici ili Romanovi a crni dvoglavi kneza Lazara ili Djuradja Kastriotica). Pre stotinak godina su i Grci u svom drzavnom grbu imali dvoglavog orla, nakratko. A jednoglavi orao? Imaju ga Poljaci ali i Nemci, naslednici i branioci zapadnog dela imperije koju su pokusavali da obnove Prvim carstvom (rajhom) Karla Velikog, Vajmarsom republikom (Drugi Rajh), Hitlerovim Novim svetskim poretkom (Treci Rajh) i EU (Cetvrti Rajh). Nas samo moze da raduje razdor u EU. Zelim im krvav raspad. Onakav kakav su priredili Jugoslaviji.

Malo ispravljene istorije

30.10.2022. 12:57

@Ivan Zgrozeni - Malo istorije ne bi škodilo da si naučio pre nego što napišeš bilo šta. Vajmarska Republika drugi rajh? Hahaha