UZ "ŽIVEO PUTIN" IZBACIO UKRAJINKE IZ KAFIĆA: Incident u Parizu koji je podigao društvene mreže na noge (VIDEO)

G.Čvorović - Od stalnog dopisnika: PARIZ

20. 10. 2022. u 15:17

RAT u Ukrajini izazvao je napetosti i nasred pariskih pločnika. Dve devojke, Larisa i Melisa, koje su izbegle iz ove zemlje, optužile su jednog pariskog kafedžiju da ih je izbacio iz kafane zbog njihove nacionalnosti, a s vrata ih je ispratio i rečima "Živeo Putin!".

УЗ ЖИВЕО ПУТИН ИЗБАЦИО УКРАЈИНКЕ ИЗ КАФИЋА: Инцидент у Паризу који је подигао друштвене мреже на ноге (ВИДЕО)

Printscreen/Tviter/Kogutyak Volodymyr

Te reči jasno su mogle da se čuju na snimku koji je emitovan na društvenim mrežama i koji je izazvao veliku polemiku u domaćoj, ali i evropskoj i ukrajinskoj javnosti.

Incident se dogodio pre nekoliko dana u kafiću "Le Kozi" na Monparnasu, a video, koji su snimile dve devojke, juče je postao viralan. Reagovalo je i Udruženje Ukrajinaca u Francuskoj.

Prema verziji koje su ispričale devojke, njih dve su ušle u kafić da bi se ugrejale, jer je u Parizu padala kiša. Htele su da naruče čaj, ali im je bio skup, pa je tu došlo do napetosti, zbog čega ih je gazda izbacio kao nepoželjne.

Kafedžija je izneo sasvim drugu verziju, naglasivši da su devojke samo htele da koriste toalet, bez konzumiranja, što nije dozvoljeno, a da su zatim sedele pola sata, a da ništa nisu naručile, zauzimajući tako mesto drugima, zbog čega se iznervirao. Brzo je, kaže, zažalio zbog svojih reči i izvinio se. Izrazio je i žaljenje zbog onoga što se trenutno dešava ukrajinskom narodu.

To nije mnogo pomoglo, jer preko društvenih mreža pljušte kritike na račun kafedžije, poziva se na bojkot kafea, a neki mu i prete. Vlasnik je isključio telefon zbog mnogobrojnih poziva i sada prolazi pravi pakao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (16)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024