PONUDA JE NA STOLU: Turska predlaže da se razgovori Rusije i Zapada održe u Istanbulu

Novosti online

09. 10. 2022. u 19:17

PREGOVORI između Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Velike Britanije i Francuske mogu se održati u Istanbulu, rekao je Ismail Emrah Karajel, predsednik Zajedničkog parlamentarnog odbora Turske i EU.

ПОНУДА ЈЕ НА СТОЛУ: Турска предлаже да се разговори Русије и Запада одрже у Истанбулу

Foto arhiva

Podsetimo, Turska planira da organizuje razgovore između Rusije i četiri najveće zapadne zemlje, preneo je juče list "Milijet", a sada se povodom toga oglasio i 

turski zvaničnik.
 

- Pretpostavljamo da Istanbul može postati mesto za pregovore, naravno, ako se strane slože - rekao je Karajel, a prenose "RIA Novosti".

Prema njegovim rečima, Istanbul može da postane mesto koje je prihvatljivo za sve strane.

Kako je ranije rekao turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, uspostavljanje najgoreg mira u Ukrajini bilo bi bolje nego nastavak rata.

Predsednik Rusije, Vladimir Putin je 30. septembra pozvao ukrajinske vlasti da odmah prekinu vatru i sva neprijateljstva i vrate se za pregovarački sto.

Sa druge strane, posle toga je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao da je Kijev spreman za pregovore sa Moskvom, ali ako u Rusiji bude drugog predsednika.


BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost