U ŠKOLAMA U ČEŠKOJ SVE TEŽE: Umesto grejanja, đacima podelili ćebad (VIDEO)

Novosti online

04. 10. 2022. u 12:34

EVROPA se bori sa energetskom krizom, poskupljenje gasa ima svoje posledice, što se može primetiti čak i u osnovnim školama. Na društvenoj mreži "Tik tok" pojavio se video koji je snimio učenik tokom časa. Umesto da im institucija obezbedi grejanje, deca su promrzla do kostiju i jedino što im je škola obezbedila su ćebad.

У ШКОЛАМА У ЧЕШКОЈ СВЕ ТЕЖЕ: Уместо грејања, ђацима поделили ћебад (ВИДЕО)

FOTO: Tiktok

Usled energetske krize izazvane sankcijama Evropske unije prema Rusiji, cene gasa na tržištu su vrtoglavo skočile od početka rata u Ukrajini.

Imajući to u vidu, u Evropi vlada zabrinutost oko toga kako će zimski meseci proteći.

EU je savetovala smanjenje korišćenja gasa, pogotovo u "udarnim" časovima, u tom kontekstu, u evropskim zemljama, koje pokušavaju da preduzmu različite mere, svakodnevno se primenjuju određenja rešenja za uštedu energije.

Poslednji primer ovakve situacije desio se u Češkoj.

U srednjoevropskoj državi temperature su pale ispod 10 stepeni, a Česi su kao meru štednje energije uveli ćebad u školama, a video-snimak čeških đaka ogrnutih ćebadima brzo je postao viralan na internetu.

Sa dolaskom oktobra, temperature koje su se noću spuštale na 7 stepeni bile su dovoljne da đaci uče u hladnim učionicama, a školska uprava je učenicima podelila ćebad umesto da uključi grejanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (6)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo