SANKCIJE RUSIJI: Švajcarska neće predati zamrznutu rusku imovinu Ukrajini

Novosti online

03. 10. 2022. u 16:56

ŠVAJCARSKA ne podržava ideju ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog o predaji zamrznutih ruskih aktiva Ukrajini, saopštio je za Sputnjik portparol švajcarskog Ministarstva ekonomije Fabijan Majenfiš.

САНКЦИЈЕ РУСИЈИ: Швајцарска неће предати замрзнуту руску имовину Украјини

Foto Shutterstock

-Za švajcarsku vladu, konfiskacija imovine isključivo na osnovu pripadnosti bilo kojoj državi ili njeno stavljanje na spisak sankcija i njihovo korišćenje za obnovu Ukrajine trenutno nije opcija za podršku Ukrajini, rekao je Majenfiš.

Zelenski je ranije predložio Švajcarskoj da blokira rusku imovinu i preda je Ukrajini. Inače, Švajcarska je u okviru sankcija zamrznula rusku imovinu u vrednosti iznad devet milijardi dolara.

Kao odgovor na rusku specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u NJujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STRAVIČNO Piton dugačak 3 metra zgrabio dečaka (5), ugrizao ga i odvukao u bazen: Vrebao je u žbunju, video sam veliku crnu senku (VIDEO)