HITNO SAOPŠTENJE AMBASADE SAD U MOSKVI: Amerika strahuje da će Rusija mobilisati njene državljane u toj zemlji

Novosti online

28. 09. 2022. u 13:35

AMERIČKA ambasada u Moskvi pozvala je svoje građane da se uzdrže od putovanja u Rusiju, a one koji su već u toj zemlji da odmah odu, navodi se u saopštenju diplomatskog predstavništva.

ХИТНО САОПШТЕЊЕ АМБАСАДЕ САД У МОСКВИ: Америка страхује да ће Русија мобилисати њене држављане у тој земљи

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Slično upozorenje ambasada je izdala još u februaru, nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini i od tada nije menjala preporuke. Kao razlog za upozorenje objavljeno u sredu ambasada je navela mobilizaciju koja je počela u Rusiji.

U saopštenju diplomatskog predstavništva navodi se da Rusija „može da odbije da prihvati dvojno rusko-američko državljanstvo i pozove one koji ga imaju u vojnu službu“.

- Građani SAD ne bi trebalo da putuju u Rusiju, a oni koji borave ili putuju, treba odmah da napuste Rusiju dok još postoje dostupne varijante -  navodi se u saopštenju na sajtu ambasade. -Komercijalni letovi su trenutno ograničeni i često nedostupni u kratkom roku. Kopnene rute automobilom ili autobusom su dostupne. Ako želite da napustite Rusiju, morate sami da rezervišete odgovarajuće rute - dodaje se u saopštenju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!