MERKELOVA UPOZORAVA: Ozbiljno shvatite Putinove reči

Novosti online

28. 09. 2022. u 10:19

BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je da se reči ruskog predsednika Vladimira Putina shvate ozbiljno.

МЕРКЕЛОВА УПОЗОРАВА: Озбиљно схватите Путинове речи

Foto: EPA

- Morate ozbiljno shvatiti njegove reči. Shvatiti njegove reči ozbiljno, ne odbaciti ih kao blef, već ih shvatiti ozbiljno, nikako nije znak slabosti, već znak političke mudrosti - koja pomaže da se zadrži prostor za manevar ili, ne manje važno, čak i razvoj novog - rekla je Merkelova, prenose nemački mediji.

Objasnila je i da je potrebno razmišljati o tome šta će biti dan posle okončanja ukrajinske krize.

Podsećamo, ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija braniti svoju teritoriju svim sredstvima.

– Zapad je počeo sa ucenama na nuklearnom polju i pretnjom upotrebe oružja protiv Rusije za masovno uništenje. Rusija će, kao i do sada, zaustaviti sve koji teže da vladaju svetom, koji prete da izazovu raspad i porobljavanje države. Zapad je prešao svaku granicu, neodgovorni političari govore o isporukama ofanzivnog naoružanja Ukrajini, izvode se napadi na Rusiju. Ako bude postojala pretnja teritorijalnoj celovitosti Rusije, biće upotrebljena sva sredstva. To nije blef – rekao je on.

BONUS VIDEO - KINESKI "TOP GAN": Aeromiting u Čangčunu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (6)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu