KUĆE I ZGRADE ZAVRŠILE U OKEANU: Oluja Fiona pogodila ispočni deo Kanade, ljudi u šoku - "Ovo je najstrašnija stvar koju sam ikada video"

Tanjug

24. 09. 2022. u 23:50

SNAŽNA oluja ''Fiona'' zahvatila je danas istočni deo Kanade zbog čega je stanovništvo evakuisano, dalekovodi i drveće oboreno, dok su mnogi domovi pretvoreni u gomilu ruševina.

КУЋЕ И ЗГРАДЕ ЗАВРШИЛЕ У ОКЕАНУ: Олуја Фиона погодила испочни део Канаде, људи у шоку - Ово је најстрашнија ствар коју сам икада видео

Foto: Printskrin

Američki Nacionalni centar za uragane (NHC) saopštio je da je centar oluje sada u zalivu Svetog Lorensa nakon što je prošao Novu Škotsku, preneo je Rojters. NHC je saopštio da je oluja ''Fiona'', nakon što je uzela danak u Novoj Škotskoj i Ostrvu Princa Edvarda, pogodila Njufaundlend i istočni Kvebek, ali da će verovatno oslabiti.

Port-o-Bask, na jugozapadnom kraju Njufaundlenda sa 4.067 stanovnika, proglasio je vanredno stanje i evakuisao delove grada koji su poplavljeni, izjavio je gradonačelnik Brajan Baton. Nekoliko kuća i stambena zgrada završili su u moru, rekao je Rene Roj, glavni urednik "Vrekhaus viklija" u Port-o-Basku, za kanadsku televiziju.

- Ovo je najstrašnija stvar koju sam ikada video u svom životu - rekao je Roj, opisujući mnoge domove kao samo gomilu ruševina u okeanu. Policija istražuje da li je jedna ženska osoba nastradala tako što je završila u moru, javio je CBC.

Kanadski premijer Džastin Trudo održao je jutros sastanak sa članovima vladinog tima za hitne slučajeve i o tome će obavestiti kasnije novinare, izjavila je njegova portparolka.

- Naša vlada je spremna da podrži pokrajine dodatnim resursima - naveo je Trudo na Tviteru.

U udaru oluje Fiona, koja je pre skoro nedelju dana pogodila Portoriko, nastradalo je najmanje osam osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije