IZBEGLIČKA KRIZA: Evropska unija planira da formira "specijalne timove" za suzbijanje ilegalnih migracija

Novosti online

09. 09. 2022. u 19:49

EVROPSKA unija (EU) razmatra dodatne načine za suzbijanje ilegalne migracije u inostranstvu, uključujući i korišćenje "specijalizovanih timova", prenosi "EU Obzerver".

ИЗБЕГЛИЧКА КРИЗА: Европска унија планира да формира специјалне тимове за сузбијање илегалних миграција

Foto EPA

Takve misije su deo Zajedničke spoljne i bezbednosne politike EU koja se već sprovodi u Nigeru, Libiji, Maliju, Somaliji, Iraku.

Interni dokument označen kao "mini-koncept", istražuje dodatne načine za sprečavanje da "nepoželjni dođu u Evropu", te predlaže korišćenje specijalizovanih timova koji bi pomogli da zemlje koje ih prihvate dobiju dobro opremljenu graničnu policiju.

To uključuje prikupljanje obaveštajnih podataka. Takođe bi ti timovi obavljali obuku granične policije i razvoj istražnih metoda i sredstava za suzbijanje krijumčarenja migranata.

Deo cilja je da te misije imaju poluizvršne funkcije direktno pružajući podršku policiji i sprovodeći zajedničke istrage.

S obzirom na osetljivosti predloga, u dokumentu se insistira da osoblje misije treba uvek da poštuje zakone države domaćina, navodi se na portalu "EU Obzerver".


BONUS VIDEO: Tragedija na Kanarskim Ostrvima - prevrnuo se brod sa migrantima
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!