OBORENE TRI IZRAELSKE RAKETE IZNAD ALEPA I DAMASKA: Pravovremene reakcije sirijskih PVO sistema

Novosti onlajn

01. 09. 2022. u 21:33

SIRIJSKE snage protivvazduhoplovne odbrane uništile su tri izraelske rakete koje su ispaljene na aerodrome u Alepu i Damasku, saopštio je zamenik šefa ruskog Centra za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji, general-major Oleg Egorov.

ОБОРЕНЕ ТРИ ИЗРАЕЛСКЕ РАКЕТЕ ИЗНАД АЛЕПА И ДАМАСКА: Правовремене реакције сиријских ПВО система

Foto: Instagram/syrian.defense.ministry

- Osam taktičkih lovaca F-16 izraelskog Ratnog vazduhoplovstva izvelo je napade sa osam navođenih raketa i osam navođenih avijacionih bombi na objekte na aerodromima Nejrab (Alepo) i Djuvali (Damask), bez ulaska u vazdušni prostor Sirije. Dežurne sirijske snage PVO uništile su tri rakete - rekao je Egorov.

On je dodao da je pet sirijskih vojnika ranjeno, a takođe je uništen položaj sirijskog protivavionskog raketnog sistema S-125 i dva skladišta sa vojnom opremom. Oštećena je i pista na aerodromu Nejrab koja nije u funkciji.

Dan ranije izraelska avijacija izvela je raketni napad na međunarodne aerodrome u Alepu i Damasku.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)